PRZEPIS NA MASĘ SOLNĄ
Podstawowy przepis z którego wykonuję wszystkie ozdoby
szklanka mąki
szklanka soli
ok. pół szklanki wody
Mąkę i sól mieszamy, dolewając powoli wody, aby masa nie była zbyt
rzadka. Wyrabiamy ciasto do momentu, aż będzie zwarte i elastyczne. Pod
koniec można dodać 1-2 łyżki oleju.
Sól najlepsza jest drobnoziarnista i najbardziej biała.
Ozdoby wykonuję od niedawna,rozpoczęłam z córką 5 -letnią i wspólnie tworzymy różne ozdoby.Polecamy taką rozrywkę z dzieckiem,zachęcamy do oglądania i zamawiania naszych wyrobów.Ciekawa jestem jak tworzycie i jak wyglądają wasze artystyczne dzieła.Udostępniajcie i umieszczajcie swoje dzieła,chętnie będziemy podziwiać i dzielić się pomysłami.
Pozdrawiamy i zapraszamy.
Aniołek po wypieczeniu gotowy do malowania
Pomalowany i zapakowany,będzie miłym prezentem dla każdego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz